Εγώ για μένα…

Βιογραφικό σημείωμα- Αλέξανδρου Ιβανίδη

Είμαι γεννημένος τον Μάιο του 1978 στη Λάρισα. Το 1991 μετακόμισα με την οικογένειά μου στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας όπου τελείωσα το ελληνικό σχολείο. Πρώτα πέρασα στο ακτινολογικό-ραδιολογικό τμήμα ΤΕΙ Αθηνών, στο οποίο δε φοίτησα και την άλλη χρονιά στο τμήμα ιατρικών εργαστηρίων ΤΕΙ Λάρισας το οποίο παρακολούθησα. Επιστρέφοντας πάλι στη Γερμανία εργάστηκα στην οικογενειακή επιχείρηση. Παράλληλα παρακολούθησα μια σχολή λογιστικής και το 2006 επέστρεψα στην Ελλάδα για να υπηρετήσω τη στρατιωτική του θητεία αλλά τελικά έμεινα εκεί, συνεχίζοντας να δουλεύω ως πωλητής λιανικής, σε οικογενειακό κατάστημα. Το 2011 ξαναγύρισα στη Γερμανία και το 2012 για ενάμιση χρόνο παρακολούθησα μια σχολή λογιστικής και μάρκετινγκ.

Τον Ιούλιο του 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο μου βιβλίο από τις εκδόσεις Φυλάτος με τίτλο ‘Πόσο Έλληνας είσαι;’, και από τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου ξεκίνησε μια συνεργασία με την ομογενειακή εφημερίδα ‘Ελληνική Γνώμη’ που έχει έδρα της το Βερολίνο και κυκλοφορεί σε Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία και Λουξεμβούργο. Το 2017 ήμουν στη λίστα των μυθιστορημάτων για τα publicbookawards.

Από τότε που πήγαινα σχολείο έγραφα πεζά και ποιήματα και το όνειρό μου ήταν να γίνω συγγραφέας.


Έτσι ξεκίνησαν όλα…

Τελειώνοντας το σχολείο ήθελα να σπουδάσω Ιατρική αλλά τελικά με κέρδισε η Λογοτεχνία. Μέσω αυτής, βρήκα έναν τρόπο ν’ αγγίξω τις ψυχές των ανθρώπων, δημιουργώντας το δικό μου Σύμπαν και οδηγώντας τα μυαλά τους στα μονοπάτια της φαντασίας μου κι έτσι να τους μεταδώσω τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου. Γιατί αυτό είναι Λογοτεχνία και γιατί αυτό επιτάσσει η ροή των γνώσεων!