ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΒΑΝΙΔΗΣ

Συγγραφέας  Εγώ για μένα…

Βιογραφικό σημείωμα- Αλέξανδρου Ιβανίδη

Τον Ιούλιο του 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο ‘Πόσο Έλληνας είσαι;’, και από τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου ξεκίνησε μια συνεργασία με την ομογενειακή εφημερίδα ‘Ελληνική Γνώμη’ που έχει την έδρα της στο Βερολίνο έχοντας συμμετέχει σε πολλά ρεπορτάζ αλλά και έχοντας εξασφαλίσει αρκετές συνεντεύξεις. Το 2017 ήμουν στη λίστα των μυθιστορημάτων για τα publicbookawards. Επίσης μ’ ένα μονόπρακτο συμμετείχα στον 1ο πανελλήνιο διαγωνισμό πρωτότυπου θεατρικού έργου που έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του ιδρύματος Κακογιάννη στις 14.12.2017 υπό την αιγίδα της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και του Ιδρύματος Κακογιάννη.

Από το 1991 ζω και εργάζομαι στη Φραγκφούρτη της Γερμανίας.


Πηγή έμπνευσης

Είναι η πλέον κλασική ερώτηση όλων των ανθρώπων, δηλαδή, ποια είναι η πηγή έμπνευσης, αλλά και μια μεγάλη παγίδα που σαν ρουφήχτρα σε τραβάει μέσα της χωρίς να σου επιτρέπει να ξεφύγεις από αυτή. Κανονικά η έμπνευση κρατάει πολύ λίγο και μπορεί να επισκεφτεί τους πάντες. Το θέμα είναι ποιος μπορεί να ξεκινήσει και να τελειώσει ένα βιβλίο βασιζόμενος σ' αυτήν. Πολλοί παγιδεύονται στα δίχτυα της και μπερδεύονται χωρίς να τους δίνεται η δυνατότητα να ξεφύγουν. Η μια έμπνευση να σκεπάζει την επόμενη και τα σχεδιαγράμματα να κάνουν ένα βρομερό πάρτι που κάποια στιγμή θ' αρχίσει να σε κουράζει και να σε σπρώχνει να εγκαταλείψεις την προσπάθεια. Κι όμως αυτή η προσπάθεια δεν πρέπει να σταματήσει γιατί αυτό είναι το ταξίδι γνώσεων που επιβάλλεται να κάνεις. Κι ας μην τερματίσεις, κι ας μην πετύχεις ποτέ τίποτα, αρκεί ότι θα κάνεις αυτό που αγαπάς.

 


Έτσι ξεκίνησαν όλα…


Τελειώνοντας το σχολείο ήθελα να σπουδάσω Ιατρική αλλά τελικά με κέρδισε η Λογοτεχνία. Μέσω αυτής, βρήκα έναν τρόπο ν’ αγγίξω τις ψυχές των ανθρώπων, δημιουργώντας το δικό μου Σύμπαν και οδηγώντας τα μυαλά τους στα μονοπάτια της φαντασίας μου κι έτσι να τους μεταδώσω τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου. Γιατί αυτό είναι Λογοτεχνία.