ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΒΑΝΙΔΗΣ

Συγγραφέας  
ΒΙΒΛΙΑ

Ένας Έλληνας που ζει μόνιμα στη Γερμανία συναντάει μια κοπέλα που θα του αλλάξει τη ζωή. Ένα κορίτσι που γνώριζε από τις καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα όταν ήταν ακόμα παιδιά. Ένας παιδικός, καλοκαιρινός έρωτας που αναβιώνει στην πόλη της Φραγκφούρτης.

Αυτός ζει στην παράνοια της νέας τάξης πραγμάτων στην ελληνική κοινότητα της Φραγκφούρτης, ενώ αυτή επισκέπτεται την πόλη ακολουθώντας τον μέχρι πρότινος έρωτά της που την πρόδωσε.

Ένα παγκάκι σε μια πλατεία της πόλης έμελλε να τους φέρει ξανά κοντά κάνοντας πράξη τον όρκο που είχαν δώσει ως παιδιά στις Σπέτσες με τη μορφή μιας κραυγής που θα τους κρατούσε για πάντα μαζί!

Με αυτό το μονόπρακτο συμμετείχα στον 4ον διαγωνισμο σεναρίου μεγάλου και μικρού μήκους, αλλά και στον 1ο θεατρικού έργου και μονόπρακτου 2017 της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος.Ο Γιάννης είναι ένας ομογενής που ζει στην Ελβετία και θέλει να δημιουργήσει ένα περιοδικό, για να τονώσει το χαμένο ηθικό των Ελλήνων αλλά και να βοηθήσει την Ελλάδα. Τελικά δεν καταφέρνει τίποτα. Λίγο πριν εγκαταλείψει την προσπάθειά του, μια γνώριμη του πατέρα του, που είναι παντρεμένη μ’ έναν δισεκατομμυριούχο Ελβετό, του προτείνει να το συνεχίσουν πάνω σε άλλες βάσεις. Καταφέρνουν έτσι, όχι απλά να βοηθήσουν την Ελλάδα αλλά όλη την Ευρώπη, ξεκινώντας μια νέα εποχή για την Γηραιά Ήπειρο που ονομάστηκε Αναγέννηση, για δεύτερη φορά στην ιστορία της.


Πόσο Έλληνας είσαι;

ISBN: 978-618-5232-14-6

Σελίδες: 168

ΚΡΙΤΙΚΗ

http://www.bookia.gr/index.php?action=book&bookid=210586&booklabel=%CE%A0%CF%8C%CF%83%CE%BF%20%CE%88%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B1%CF%82%20%CE%B5%CE%AF%CF%83%CE%B1%CE%B9;&viewmode=reviews


Παρουσίαση!

https://www.youtube.com/watch?v=ir0yyKNCycU&t=60s