ΑλΕξανδρος ΙβανΙδης 
Συγγραφέας  16.03.2018

Με τον Aρχιπρεσβύτερο Δρ. Φίλιππο Σαββόπουλο και τον πολυβραβευμένο συγγραφέα Martin Mosebach στην παρουσίαση του τελευταίου του βιβλίου, die 21, που αναφέρεται στους κόπτες της Αιγύπτου.


23.02.2018

Υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: «Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ»

ΑΘΗΝΑ, 15 και 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Στο συνέδριο βρέθηκε για λογαριασμό της Ελληνικής Γνώμης, ο αδερφός μου Δημήτρης Ιβανίδης απ’ οπού παρέλαβε και την τιμητική διάκριση της εφημερίδας από τον Προέδρο  της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη κυρίου Γιώργου Στασινάκη. 


01.02.2018

"Μύηση στην Τέχνη του Σεναρίου"

Από το Σεμινάριο της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 27 και 28 Ιανουαρίου στο αμφιθέατρο "Αντώνης Τρίτσης" του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων επί της οδού Ακαδημίας 50 (είσοδος και από Σόλωνος).

Ήταν ένα αξιόλογο σεμινάριο όπου έμαθα πράγματα πολύ χρήσιμα ακόμα και για τα βιβλία μου. Γνώρισα αρκετούς νέους ανθρώπους όπως και αξιόλογους και βραβευμένους σεναριογράφους που προσπάθησαν να μας μεταφέρουν κάποιες θεωρητικές γνώσεις γύρω από την τεχνική του σεναρίου. Βγάλαμε και κάποιες φωτογραφίες με τον πρόεδρο της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος κύριο Αλέξανδρο Κακαβά αλλά και με την κυρία Αλεξάνδρα Μπελεγράτη βραβευμένη και διακεκριμένη σεναριογράφο αλλά και συγγραφέα.

Σε μια φωτογραφία λοιπόν είμαστε δυο Αλέξανδροι και μια Αλεξάνδρα! Δεν ξέρω εάν ποτέ φτάσω στο επίπεδό τους αλλά σίγουρα η παρουσία τους στη ζωή μου θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην προσπάθειά μου!

08.01.2018

Mit Oberbürgermeister Frankfurt / M. FeldmannOrthodox Weihnachtsfest in den Kaisersaal des Römers 08.01.2018


 07.01.2018

31.12.2017

Με τ’ αδέρφια μου Γιώργο, Δημήτρη και τη μητέρα μου παραμονές πρωτοχρονιάς!14.12.2017

Φωτογραφία με μένα,  τον αδερφό μου Δημήτρη και τον κύριο Αλέξανδρο Κακαβά τον πρόεδρο της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στο ίδρυμα Κακογιάννη κατά την απονομή των βραβείων σεναρίου και θεατρικού έργου. Η συγκεκριμένη ανέβηκε στη σελίδα Ε.Σ.Ε και υπάρχει και μια εκτεταμένη αναφορά για την παρουσία μας στην εκδήλωση. Ευχαριστούμε θερμά!


14.12.2017

Στις 14.12 μέρα Πέμπτη ολοκληρώθηκε στο ίδρυμα Κακογιάννη η απονομή του 4 ου διαγωνισμού σεναρίου μεγάλου και μικρού μήκους, αλλά και ο 1 ος θεατρικού έργου και μονόπρακτου. Συμμετείχα και εγώ στον διαγωνισμό έχοντας στείλει ένα μονόπρακτο. Η συμμετοχή ήταν βέβαια πολύ μεγάλη με περίπου 270 έργα. Μια υπέρλαμπρη βραδιά σ’ έναν πολύ ζεστό χώρο που τίμησαν με την παρουσία τους η υπουργός πολιτισμού και αθλητισμού της Ελλάδας και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες και από την Κύπρο. Συγχαρητήρια σε όσους βραβεύτηκαν. Νικητής ομως ήταν κυρίως ο ελληνικός πολιτισμός! Ελπίζω και εύχομαι να υπάρχει συνέχεια στην προσπάθεια της ένωσης σεναριογράφων Ελλάδος!


04.02.2017

Από την παρουσίαση του βιβλίου μου στη Λάρισα στο βιβλιοπωλείο ΚΛΟΥ!

Ορισμένες ξεχωριστές στιγμές μονός μου, με τη μητέρα μου ή ακόμα και με τ’ αδέρφια μου, Γιώργο και Δημήτρη. Άλλωστε, αυτοί οι καταπληκτικοί άνθρωποι είναι τα στηρίγματα που είχα, έχω και θα έχω πάντα δίπλα μου!

Εδώ έχω ορισμένες φωτογραφίες με τον πατέρα μου! Θα μεινει για παντα στις καρδιες μας!

 

Διεθνείς έκθεση βιβλίου Φρανκφούρτης 2016 (Buchmesse Frankfurt 2016)